+46(0)10 10 12 455

Dentala material

Dentala material för CAD/CAM

En bra utgångspunkt för estetiska, hållbara och säkra konstruktioner är certifierade kvalitetsmaterial. Hos oss ska du kunna känna dig trygg med att du får riktigt bra kvalitet till rätt pris. Vi övervakar marknaden och samlar in det bästa från olika tillverkare. För att hålla produktionskostnaden per led låg rekommenderar vi starkt material i standardformat, d.v.s. 98,5 Ø.

• Zirkonia
• Co-Cr
• PMMA
• PC
• Vax
• PU

DTB-banner-_95ccff-150x150

Vår webbutik

När du klickar på ett material nedan, kommer du till vår separata webbplattform. Vi arbetar ständigt med att göra webbutiken så snabb och smidig som möjligt. Lättast blir det om du skapar ett konto. Det går bra att gå in direkt på denttobe.com, även från mobila enheter.

WHITEPEAKS-Zirkonia
Co-Cr-grade-4

Zirkonia

Isostatiskt pressat och livstids garanti. 100% råvara från TOSOH.

WHITEPEAKS har slagit igenom bland passionerade tandtekniker som ligger i framkant gällande inmålning och estetik. Tillverkningen sker genom pressning av pulveriserad zirkoniumdioxid från TOSOH i Japan. Förutom uniaxial pressning används efterföljande isostatisk pressning, vilket ger ett homogent och pålitligt blank.

Kobol-krom

Mycket starkt kobolt-krom av klass 4, lämpligt för fräsning.

Våra Co-Cr-blanks är beprövade för fräsning i våra fräsmaskiner. Klass 4 innebär att materialet är godkänt för helkäksbroar och medger även extra tunna konstruktioner. Tillverkningen sker i Tyskland, genom individuell gjutning vilket ger ett homogent material som samtidigt är lätt att fräsa.

Olika typer av zr-blanks

Copran Zr-i
Vårt starkaste zirkonia. Passar helkäkskonstruktioner och tunnare konstruktioner. Böjhållfasthet 1400 MPa.

Copran Monolith HT
Högtranslucent zirkonia för livfulla monolitiska konstruktioner. Mycket hållbart och lämpligt för helkäkskonstruktioner. 1100 MPa.

CopraSmile
Ökat ljusgenomsläpp med 20% möjliggör otrolig estetik. Lämpligt för upp till 3 led i anterior eller posterior. Böjhållfasthet 609 MPa.

CopraSmile Symphony
Zirkoniablank förinfärgat i 5 skikt. I övrigt som CopraSmile – extra mycket translucens, garanterad hållbarhet upp till 3 led. Symphony är en kort väg till estetik – inga infärgningsvätskor behövs. Böjhållfasthet 609 MPa.

PMMA
PC

PMMA

För temporära konstruktioner, hela VITA-skalan.

Polykarbonat

Segt, glasklart polykarbonat. Optimalt för bettskenor.

vax
model-blank

Vax

Dentalvax för fräsning.

Polyuretan

För fräsning av modeller samt try-ins.